Icre de fasole
Icre de fasole, rețeta mamei mele: un deliciu vegan!
Dacă sunteți în căutarea unei rețete vegane gustoase și sănătoase, nu căutați mai departe. Sunt convinsă că există multe rețete pe internet, însă trebuia să vă dezvălui și rețeta mamei mele, pe care, evident, o consider cea mai delicioasă.
Pentru a servi, puneți icrelele de fasole într-un bol și decorați cu rântașul pregătit. Se pot servi cu felii de pâine prăjită sau cu legume proaspete si murături.
Nu numai că icrele de fasole sunt delicioase, dar sunt și pline de beneficii pentru sănătate. Fasolea este o sursă excelentă de proteine, fibre și nutrienți esențiali, cum ar fi fier, magneziu și acid folic.
Însă aici nu este vorba doar de o simplă rețetă de icre de fasole. Pe langă această rețetă delicioasă veti avea și o supă de legume și fasole extraordinară.
După cum am menționat, este rețeta mamei mele și mereu cand o pregătește sunt norocoasa care are parte de ea. Sincer, că eu am pregătit-o de puține ori, pentru că imi doresc ca anumite mâncăruri să rămână așa, gustoase și pregătite de mama.
Încercați această rețetă și vă garantez că dacă urmați rețeta exactă de mai jos, veți avea o mâncare și o supă delicioasă.
Icre de fasole, rețeta mamei mele
Ingredients
- 500 grame fasole uscată (se lasă la înmuiat în apă 12 ore)
- 3 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ceapă (pentru supă)
- 150 grame țelină
- 1 ceapă (pentru icre după ce este fiartă fasolea)
- 50 ulei de floarea soarelui (sau mai mult dacă este necesar)
Pentru rântaș
- 2 cepe
- 1 lingură boia
- 50 ml ulei
Instructions
- Se știe de mult că fasolea gustoasă se obține atunci când o punem la înmuiat în apă în prealabil. Drept urmare puneți fasolea la înmuiat cu minim 12 ore înainte.
- A doua zi se fierbe fasolea în 2 ape. Se adaugă apă, se lasă să dea în clocot și după ce fierbe 10 minute, se aruncă apa, se completeazaă cu apă caldă și se repetă operatiunea. Apa care se schimbă, trebuie să fie mereu fierbinte, nu rece.
- După ce a fost fiartă în 2 ape se pune la fiert împreună cu legumele și cu 4 litri de apă. În felul acesta vă va rămâne lichid pentru supă.
- Această etapă durează în funcție de fasolea pe care o aveți sau cât a fost lasată la înmuiat. Obișnuiesc să cumper fasolea din același loc și prin urmare nu necesită să o las mai mult de 1h și 30 minute. Cel mai sigur este să testați câteva boabe de fasole și să vedeți dacă sunt făcute.
- După ce fasolea a fiert, se scot legumele și se strecoară fasolea.
- Într-un castron se amestecă fasolea cu un mixer, adăugând uleiul treptat ca la maioneză. Se adaugă sarea după gust și ceapa tăiată mărunt.
- Când este gata se adaugă rântașul.
Pentru rântaș
- Se taie ceapa felii sau cubulețe și se pune în tigaie împreună cu uleiul.
- Se călește ceapa la foc mic și treptat se adaugă puțina apă.
- Spre final se adaugă boiaua și se mai lasă 1 minut.
Notes
- Se servește cu pâine proaspătă prăjită și murături sau salată de varză murată.
- Se păstrează la frigider pană la o săptămână.
1 thought on “Icre de fasole”