Pesto de măcriș
Rețeta acestă de pesto de măcriș este o modalitate delicioasă de a folosi acest verde de primăvară gustos. Cu arome tradiționale de caju, drojdie inactivă și aroma proaspătă de lămâie a măcrișului, aceasta este varianta mea preferată a sosului tradițional pesto.
Măcrisul este o frunză verde, care are un gust acidulat, de lămâie. Este o plantă extrem de ușor de întreținut și este un plus minunat pentru orice grădină. Fiind una dintre primele plante care începe să crească primăvara și una dintre ultimele care continuă să producă toamna. Măcrișul are și o sursă puternică de vitamine și fibre.
Este un ingredient perfect pentru un sos pesto, deoarece adaugă o aromă răcoritoare și strălucitoare preparatului. Această rețetă este ușor de pregătit și durează doar câteva minute pentru a pregăti sosul pesto.
Pentru a face pesto, veți avea nevoie de frunze de măcriș, usturoi, caju, ulei de măsline, drojdie nutritivă, fulgi de ardei iute și coajă de lămâie. Amesteca ingredientele intr-un robot de bucătărie până obținem un sos omogen, cremos. Puteți ajusta consistența adăugând mai mult sau mai puțin ulei de măsline. Acest sos pesto nu este doar delicios, dar este și vegan și plin de nutrienți sănătoși.
Nouă ne place sa folosim pesto și mai ales acest pesto de măcriș, dacă și vouă, trebuie să încercați această rețetă. Aici veți găsi și o rețetă de spaghette cu acest pesto la fel de ușor de pregătit.
Pesto de măcriș
Ingredients
- 60 grame măcriș
- 60 grame caju
- 100 ml ulei de măsline
- 2 linguri drojdie inactivă
- 1 cățel usturoi
- 1 linguriță coajă de lămâie
- 1/2 linguriță fulgi chili
- 1/2 linguriță sare
Instructions
- Într-un robot de bucătărie se adaugă toate ingredientele și se procesează pană se ajunge la consistența dorită. Easy peasy!
- Serviți cu paste fierbinți precum spaghette sau pappardelle, pe crostini sau bruschette.
2 thoughts on “Pesto de măcriș”