Drob de legume
Consider că această rețetă de drob de legume este una dintre cele mai bune variante din câte am încercat până acum. Iar glazura de roșii dulceagă completează perfect acestă rețetă.
De când am descoperit acest drob de legume îl pregătesc în fiecare an de Paște. Este o rețetă pentru care ai nevoie de multe ingrediente, însă sunt convinsă că majoritatea ingredientelor le aveți deja în casă.
Este o versiune vegană delicioasă a unei rețete clasice și o idee ușoară de cină, este gata în doar o oră!
Drobul de legume este o rețetă ideală pentru o masă de sărbătoare sau o cină specială. Este o alternativă sănătoasă la drobul tradițional. Servit cu piure de cartofi și salată/murături este un festin vegan cu adevărat gustos, consistent și reconfortant. De asemenea, puteți încerca să-l serviți ca aperitiv, tăindu-l în cuburi mici și servindu-l cu sosul preferat.
În concluzie, drobul de legume vegan este o rețetă tradițională românească delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru orice ocazie.
Drob de legume
Ingredients
- 1 conservă fasole roșie
- 1 conservă linte
- 1 ceapă medie
- 4 căței usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- 150 grame pesmet croncant Panko (eu il folosesc pe cel de la Băneasa)
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri sos dulce – iute
- 1 lingură muștar Dijon
- 2 linguri semințe de cânepă
- 3 linguri drojdie inactivă
- 1 linguriță usturoi pudră
- 3 linguri pastă de roșii
- piper
Glazura
- 50 grame pastă de roșii
- 1 lingură zahăr brun
- 1/2 lingură sirop de arțar
- 1/2 linguriță usturoi pudră
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță boia afumată
Instructions
- Adăugați ceapa tocată și usturoiul zdrobit într-o tigaie cu ulei de măsline și căliți până se înmoaie ceapa.
- Preîncălziți cuptorul la 190 ° C. Tapetați o tavă cu hârtie de copt, astfel încât drobul să poată fi ridicat cu ușurință.
- Scurgeți fasolea și lintea și zdrobiți compoziția cu o furculiță sau cu un zdrobitor de legume până când se face aproximativ pastă. Este în regulă să lăsați și câteva bucăți mai mari.
- Adăugați pesmetul, sosul de soia, sosul dulce-iute, muștarul dijon, semințele de cânepă, drojdia inactivă, pudra de usturoi, pasta de roșii și piperul într-un castron. Adăugați ceapa și usturoiul. Se amestecă foarte bine toată compiziția. Asigurați-vă că totul este amestecat uniform (este un amestec gros).
- Transferați compoziția în tava deja pregătită și uniformizați-o cu dosul unei linguri.
- Acoperiți cu folie și coaceți timp de 30 de minute.
- În timp ce drobul se coace, amestecați într-un castron pasta de roșii, zahărul brun, siropul de arțar, pudra de usturoi, sarea și boiaua afumată și amestecați.
- După cele 30 de minute, scoateți-o din cuptor și îndepărtați folia. Întindeți uniform glazura de roșii și puneți-o înapoi la cuptor (fără folie) pentru încă 15 minute.
- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească timp de cel puțin 10 minute înainte de a o scoate din tavă. Se lasă să se răcească încă 10 minute.
- Se feliază și se servește cu pătrunjel proaspăt.
Notes
- Glazura de roșii este atât de bună încât uneori o dublăm și o folosim pe toată pentru un topping mai gros de glazură de roșii! Dacă vă place la fel de mult ca nouă, puteți să faceți același lucru.
- Dacă folosiți alt pesmet decât cel Panko, trebuie să fiți atenți la compoziție sa nu fie prea uscată. Este recomandat să adăugați treptat pesmetul și să verificați treptat dacă compoziția este uscată.