Adăugați ceapa tocată și usturoiul zdrobit într-o tigaie cu ulei de măsline și căliți până se înmoaie ceapa.
Preîncălziți cuptorul la 190 ° C. Tapetați o tavă cu hârtie de copt, astfel încât drobul să poată fi ridicat cu ușurință.
Scurgeți fasolea și lintea și zdrobiți compoziția cu o furculiță sau cu un zdrobitor de legume până când se face aproximativ pastă. Este în regulă să lăsați și câteva bucăți mai mari.
Adăugați pesmetul, sosul de soia, sosul dulce-iute, muștarul dijon, semințele de cânepă, drojdia inactivă, pudra de usturoi, pasta de roșii și piperul într-un castron. Adăugați ceapa și usturoiul. Se amestecă foarte bine toată compiziția. Asigurați-vă că totul este amestecat uniform (este un amestec gros).
Transferați compoziția în tava deja pregătită și uniformizați-o cu dosul unei linguri.
Acoperiți cu folie și coaceți timp de 30 de minute.
În timp ce drobul se coace, amestecați într-un castron pasta de roșii, zahărul brun, siropul de arțar, pudra de usturoi, sarea și boiaua afumată și amestecați.
După cele 30 de minute, scoateți-o din cuptor și îndepărtați folia. Întindeți uniform glazura de roșii și puneți-o înapoi la cuptor (fără folie) pentru încă 15 minute.
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească timp de cel puțin 10 minute înainte de a o scoate din tavă. Se lasă să se răcească încă 10 minute.
Se feliază și se servește cu pătrunjel proaspăt.