Humus
Updated 21.08.2023
Jump to RecipeÎnvață să faci humus acasa ”like a pro”!
Ce este?
Humus-ul este un aperitiv din bucătăria mediteraneană, cremos și plin de proteine pe bază de plante. Un fel de mâncare tartinată savuroasă făcută din năut fiert, amestecat cu tahini, suc proaspăt de lămâie și usturoi.
Este sănătos?
Da, humus-ul este sănătos savurat cu moderație. Este bogat în nutrienți, iar cercetările arată că persoanele care mănâncă în mod regulat năut tind să aibă un aport mai mare de fibre, acizi grași polinesaturați, vitamine și minerale.
Pentru a pregăti acestă rețetă, aveți nevoie de năut fiert, suc proaspăt de lămâie, pastă de susan, usturoi, sare și câteva cuburi de gheață. Pentru un humus mai aromat și sănătos, puteți adăuga ingrediente suplimentare, cum ar fi ardei iute sau legume proaspete cum ar fi spanacul sau mărarul.
Este perfect servit cu legume proaspete precum morcovi, castraveți, ardei sau pâine prăjită. De asemenea, puteți adăuga toppings la alegere, cum ar fi boabe de rodie, semințe de susan sau patrunjel proaspăt tocat.
Această rețetă de humus de casă este mult mai ușor de pregătit decât cred majoritatea oamenilor și este mult mai gustos decât cel cumpărat din magazin!
HMMM…..Humus
Ingredients
- 2 conserve năut
- 2 linguri pasta de susan (tahini)
- 4 cuburi gheață
- 1 lingură suc proaspăt de lămâie
- 1 linguriță sare (sau după gust)
- 2 căței usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
Pentru topping – opțional
- ulei de măsline
- sumac
Instructions
- Adăugați năutul și usturoiul tocat în vasul unui robot de bucătărie. Se face piure până se formează un amestec neted.
- Opriți robotul de bucătărie și adăugați cuburile de gheață, pasta de susan, sarea și sucul proaspăt de lămâie. Se amestecă timp de aproximativ 4 minute.
- Treptat adăugați cele 2 linguri de ulei de măsline (ca la maioneză).
- Verificați, iar dacă consistența este încă prea groasă, porniți procesorul și adăugați încet puțină apă fierbinte (maxim 1 linguriță). Amestecați până când obțineți consistența netedădorită.
- Se întinde într-un castron de servire și se adaugă un strop generos de ulei de măsline. Presărați sumac deasupra. Savurați cu pită caldă și/sau legumele dvs. preferate.
Delicioasa! Multumesc pentru reteta!
Interesanta partea cu gheata 😀. Sigur voi testa!