Go Back
Humus

HMMM.....Humus

Humus-ul este un aperitiv din bucătăria mediteraneană, cremos și plin de proteine pe bază de plante. Un fel de mâncare tartinată savuroasă făcută din năut fiert, amestecat cu tahini, suc proaspăt de lămâie și usturoi.
5 from 2 votes
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course Appetizer
Cuisine Middle East
Servings 400 grame

Ingredients
  

  • 2 conserve năut
  • 2 linguri pasta de susan (tahini)
  • 4 cuburi gheață
  • 1 lingură suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriță sare (sau după gust)
  • 2 căței usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline

Pentru topping - opțional

  • ulei de măsline
  • sumac

Instructions
 

  • Adăugați năutul și usturoiul tocat în vasul unui robot de bucătărie. Se face piure până se formează un amestec neted.
  • Opriți robotul de bucătărie și adăugați cuburile de gheață, pasta de susan, sarea și sucul proaspăt de lămâie. Se amestecă timp de aproximativ 4 minute.
  • Treptat adăugați cele 2 linguri de ulei de măsline (ca la maioneză).
  • Verificați, iar dacă consistența este încă prea groasă, porniți procesorul și adăugați încet puțină apă fierbinte (maxim 1 linguriță). Amestecați până când obțineți consistența netedădorită.
  • Se întinde într-un castron de servire și se adaugă un strop generos de ulei de măsline. Presărați sumac deasupra. Savurați cu pită caldă și/sau legumele dvs. preferate.
Keyword humus, naut