Pâine brună irlandeză

Pâine brună irlandeză
Jump to Recipe

Pâinea brună irlandeză cu semințe este o rețetă vegană delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru a fi savurată în fiecare zi. Această pâine brună irlandeză cu semințe este bogată în fibre și are o consistență densă și plină de gust.

Știu ce înseamnă să simți că viața este prea ocupată pentru a face pâine de casă. Dar vă pot spune sincer că toată lumea are timp să facă această pâine. Obișnuiesc să o fac de fiecare dată când simt nevoie de o pâine gustoasă, bogată în semințe și ovăz.

Pentru a prepara această pâine, aveți nevoie de făină integrală și albă, semințe, ovăz, melasă, ulei, ouă vegane și ”buttermilk”. Toate ingredientele se amestecă împreună pentru a forma un aluat dens și introduceți în cuptor. Hocus-Pocus și este gata.

Această rețetă de pâine este o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să adauge mai multe alimente integrale și sănătoase în dieta lor. Făina integrală și mixul de semințe adaugă un plus de nutriție și textură.

În concluzie, această rețetă de pâine irlandeză brună cu semințe este o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să încerce o pâine sănătoasă și vegană. Cu o crustă crocantă și o textură densă, această pâine este perfectă pentru a fi savurată în fiecare zi.

Servită la cu unt vegan și acoperită cu dulceață de casă este tot ce iți poți dori într-o dimineață frumoasă de luni. La fel, este absolut sănătoasă și delicioasă servită cu unt vegan, felii de roșii si brânză vegană.

The ski is the limit!

pâine brună irlandeza cu semințe

Pâine brună irlandeză cu semințe

Această rețetă de pâine irlandeză brună cu semințe este o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să adauge mai multe alimente integrale și sănătoase în dieta lor. Făina integrală și mixul de semințe adaugă un plus de nutriție și textură.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 20 minutes
Total Time 1 hour 35 minutes
Course bread
Cuisine Irish

Ingredients
  

  • 400 grame făină integrală
  • 50 grame făină albă
  • 50 grame ovăz
  • 2 lingurițe bicarbonat
  • un vârf de sare
  • echivalentul a două ouă (am folosit un înlocuitor de ou pe bază de plante de la Cultured Foods – Veggs)
  • 1 lingură melasă
  • 1 linguriță ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri mix de semințe (eu am folosit semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, semințe de susan alb si negru)

Buttermilk

  • 500 ml lapte vegetal (din lapte și zeama de lămâie vom face așa numitul ”buttermilk”)
  • 1 lingură zeamă de lămâie proaspătă

Instructions
 

  • Preîncălziți cuptorul la 170 C.
  • Este momentul cand pregatim “buttermilk-ul”. Punem 500 ml de lapte vegan într-un castron și adăugăm 1 lingură (15ml) de zeamă proaspătă de lămâie. Lăsăm să stea 5 minute.
  • Puneți făinile, ovăzul, sarea și bicarbonatul într-un castron mare și amestecați-le bine.
  • Se pregătesc ouăle vegane după instrucțiunile de pe ambalaj. După ce ouăle sunt gata, se adaugă uleiul și melasa, apoi adăugați această combinație în amestecul uscat.
  • Adăugați apoi și buttermilk-ul.
  • Adăugați două linguri din mixul de semințe în compoziția pentru pâine.
  • Se toarnă toată commpoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se netezește partea de sus a pâinii cu o lingură umedă.
  • Presărați semințele rămase deasupra pâinii și coaceți la cuptor pentru o oră.
    Pâine brună Irlandeză cu semințe in tava
  • După ce a trecut intervalul de timp, îndepărtați pâinea din tavă, întoarceți-o, scoateți hârtia de copt și reintroduceți-o în cuptor pentru încă 15 – 20 minute.
  • Scoateți pâinea din cuptor și lăsați-o să se răcească.
    Pâine brună Irlandeză cu semințe

Notes

  • Această pâine rămâne proaspătă aproximativ 4-5 zile.
  • Poate fi congelată cu succes.
Keyword bruna, irish, paine, seminte, vegan


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating