Salată marocană

Salată marocană
Jump to Recipe

Prima oară am savurat această salată marocană delicioasă, preparată cu morcovi și ananas, în timpul călătoriei mele în Copenhaga. M-am îndrăgostit de gustul exotic și am fost plăcut surprins să aflu că este o rețetă cu puține ingrediente, foarte gustoasă. De atunci, am încercat să o recreez și, în cele din urmă, am obținut versiunea perfectă. De fiecare dată când savurez aceasă salată, sunt purtată înapoi în acele momente speciale din călătorie.

Salata marocană vegana cu morcovi și ananas îmbină o gamă variată de texturi și gusturi. Morcovii proaspeți adaugă o notă crocanță plăcută, în timp ce ananasul dulce și suculent aduce o notă tropicală.

Această salată este compusă din morcovi proaspeți, ananas, smântână și cremă de cocos, maioneză vegană, sare și piper. Combinația lor armonioasă conferă salatei un gust unic și o aromă exotică deosebită.

Morcovii sunt o sursă bogată de vitamina A și fibre, susținând sănătatea ochilor și digestiei. Ananasul conține enzime care favorizează digestia și aport semnificativ de vitamina C.

Salata marocană cu morcovi și ananas este o rețetă ușor de pregătit. Este plină de culoare și bogată în arome, ce poate deveni rapid una dintre preferatele tale în materie de salate vegane.

Așadar, nu ezita să încerci această salată minunată și să-i impresionezi pe toți cu savoarea sa deosebită!

Salată marocană cu morcovi și ananas

Salatele vegane pot fi o adevărată bucurie pentru papilele gustative și un mod sănătos de a savura aromele naturale ale ingredientelor proaspete.
Salata marocană cu morcovi și ananas este o combinație delicioasă de gusturi și texturi. Această rețetă simplă și ușor de preparat va cuceri inimile tuturor celor care o încearcă.
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course Appetizer
Cuisine Moroccan
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 3 morcovi mari (curățați și dați pe răzătoarea mare)
  • 1 conservă ananas (tăiat cubulețe)
  • 2 linguri maioneză vegană (găsiți rețeta în categoria diverse)
  • 2 linguri smântână vegană (eu am folost smântână vegană de la Lidl)
  • 2 linguri cremă de cocos
  • sare, piper

Instructions
 

  • Într-un bol mare, combinați morcovii dați pe răzătoarea mare cu cubulețele de ananas, crema de cocos, maioneza și smântâna vegană. Amestecați ușor pentru a îmbina aromele.
  • Adăugați sare și piper peste amestecul de legume și fructe.
  • Acoperiți salata cu folie de plastic și puneți-o în frigider timp de cel puțin 30 de minute pentru a permite aromei să se dezvolte.
  • Scoateți salata din frigider, amestecați-o din nou și serviți în farfurii individuale sau ca garnitură delicioasă.

Notes

*Crema de cocos utilizată reprezintă practic compoziția groasă din conserva de lapte de cocos, obținută după ce este lăsată la frigider timp de o zi.
Keyword ananas, cocos, morcovi, salata vegana


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating