Preîncălziți cuptorul la 175°C. Pregătiți crusta combinând biscuiții măcinați, uleiul de cocos și laptele de soia. Amestecați până când sunt ca nisipul umed.
Apăsați acest amestec uniform pe fundul unei tavi de 25 cm diametru, tapetat cu hârtie de copt și coaceți timp de 15 minute. Crusta va arăta maro auriu la margini și se va simți crocantă.
Acum pregătiți mousse-ul combinând caju, laptele de cocos, zahărul, uleiul de cocos, sucul de lămâie, vanilia și sarea în blender și amestecați până la omogenizare completă. Lăsați deoparte.
Într-o cratiță mică, la foc mediu-mare, combinați laptele și praful de agar și aduceți la fierbere în timp ce amestecați. Când vine în fierbere (aproximativ 10 minute), reduceți focul la mic și lăsați să fiarbă 2 minute în timp ce amestecați.
După 2 minute, turnați întregul amestec în blender împreună cu amestecul de caju și amestecați până se amestecă bine (aproximativ 1 minut).
Adăugați pudra de matcha în blender și amestecați din nou până când se încorporează complet. Vei observa că amestecul poate fi foarte spumant, e ok.
Turnați întregul amestec verde peste crusta pre-coaptă din tava
Pune tava deoparte pe blat să se răcească timp de 20 de minute neacoperită înainte de a acoperi blatul cu folie și pune-o la frigider să se răcească timp de 6 ore sau peste noapte. Atenție, folia trebuie sa atingă blatul pentru a nu se crea condens.
Când s-a răcit, treceți un cuțit până la margine pentru a slăbi mousse-ul și scoateți din tava. Pudrați partea de sus a tortului cu un plus de pudră matcha (folosind o sită mică), decorați cu afine, căpșuni sau physalis, feliați și serviți.Poftă bună!