Clătite din quinoa
Descoperă deliciul gustului sănătos și hrănitor al clătitelor din quinoa! O rețetă simplă și versatilă, perfectă pentru micul dejun sau o gustare savuroasă. Creează-ți propria experiență culinară cu aceste clătite moi, cu o aromă subtilă de nuci, și experimentează cu topping-uri sănătoase și delicioase pentru a-ți satisface pofta de gustări.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Timp de hidratare 4 hours hrs
Total Time 4 hours hrs 40 minutes mins
- 100 gr quinoa
- 150 ml apă
- 1/2 linguriță sare de mare sau neagră
- 60 gr morcov ras
- 3 linguri drojdie inactivă
- 1 fir ceapă verde
- 50 gr spanac (opțional) - eu am folosit spanac
- 1 legătură pătrunjel (opțional)
Spălați quinoa și înmuiați-o în apă curată timp de 3-4 ore. Quinoa albă este cea mai potrivită pentru această rețetă.
Scurgeți apa, clătiți din nou și combinați quinoa într-un blender cu 150 ml apă și sarea. Bateți 1-2 minute pentru a obține un aluat lichid omogen. După blendurie compoziția arată la fel ca în imaginea de mai jos.
Adăugați morcovii rași, ceapa verde, drojdia inactivă și pătrunjelul sau spanacul dacă folosiți.
Ungeți o tigaie bine încălzită cu ulei. Împărțiți aluatul în 3 părți egale pentru trei clătite cu diametrul de 25 cm.
Prăjiți timp de 5 minute cu capac pe o parte și înca 3 minute pe cealaltă la foc mediu.Poftă bună!
Keyword ceapa verde, clatite, drojdie inactiva, lapte vegan, morcovi, quinoa, spanac