Go Back
salata de ardei copti

Cremă de ardei copți

Crema catifelată de ardei copt și morcovi aduce o explozie de arome în fiecare lingură. Combinația delicată a ardeilor copti, îmbinată cu dulceața morcovilor, oferă o textură fină și un gust echilibrat. O delicatesă culinară, perfectă pentru a însoți orice masă ca aperitiv.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course Appetizer
Cuisine Mediterranean
Servings 6 persoane

Ingredients
  

  • 2 ardei grași roșii
  • 3 morcovi
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 conservă fasole albă
  • 200 grame feta vegană
  • 3 linguri suc proaspăt de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 lingurițe boia afumată
  • 1 1/2 linguriță sare

Instructions
 

  • Pentru început, preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Curățați morcovii și tăiați-i cubulețe. Ardeii, de asemenea, curățați de semințe și tăiați-i în jumătăți. Usturoiul trebuie tăiat puțin la capăt pentru a fi adăugat și el la cuptor. Introduceți totul în cuptor și lăsați timp de 30 de minute.
    ing la reteta
  • Între timp, pregătiți restul ingredientelor și adăugați-le în robotul de bucătărie
  • După cele 30 de minute, îndepărtați tava din cuptor și acoperiți ardeii cu folie de aluminiu timp de 10 minute. După zece minute, veți putea îndepărta ușor coaja ardeilor.
  • Introduceți ardeii, morcovii și usturoiul copt în robotul de bucătărie, alături de celelalte ingrediente,
  • Amestecați în blender timp de maxim 5 minute sau până când toate ingredientele sunt perfect zdrobite și obțineți consistența dorită.
  • Însoțită de pâinea preferată - fie că este vorba de lipie naan, focaccia sau pâine proaspătă, această cremă este un acompaniament ideal pentru a vă încânta simțurile.
Keyword ardei, fasole, feta, morcovi