Cremă de ardei copți
Crema catifelată de ardei copt și morcovi aduce o explozie de arome în fiecare lingură. Combinația delicată a ardeilor copti, îmbinată cu dulceața morcovilor, oferă o textură fină și un gust echilibrat. O delicatesă culinară, perfectă pentru a însoți orice masă ca aperitiv.
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course Appetizer
Cuisine Mediterranean
- 2 ardei grași roșii
- 3 morcovi
- 1 căpățână usturoi
- 1 conservă fasole albă
- 200 grame feta vegană
- 3 linguri suc proaspăt de lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 lingurițe boia afumată
- 1 1/2 linguriță sare
Pentru început, preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Curățați morcovii și tăiați-i cubulețe. Ardeii, de asemenea, curățați de semințe și tăiați-i în jumătăți. Usturoiul trebuie tăiat puțin la capăt pentru a fi adăugat și el la cuptor. Introduceți totul în cuptor și lăsați timp de 30 de minute.
Între timp, pregătiți restul ingredientelor și adăugați-le în robotul de bucătărie
După cele 30 de minute, îndepărtați tava din cuptor și acoperiți ardeii cu folie de aluminiu timp de 10 minute. După zece minute, veți putea îndepărta ușor coaja ardeilor.
Introduceți ardeii, morcovii și usturoiul copt în robotul de bucătărie, alături de celelalte ingrediente,
Amestecați în blender timp de maxim 5 minute sau până când toate ingredientele sunt perfect zdrobite și obțineți consistența dorită.
Însoțită de pâinea preferată - fie că este vorba de lipie naan, focaccia sau pâine proaspătă, această cremă este un acompaniament ideal pentru a vă încânta simțurile.
Keyword ardei, fasole, feta, morcovi