Go Back
Flapjack - baton de ovaz

Flapjacks - Baton de ovăz

Flapjacks sunt un dulce clasic pe care toată lumea îl iubește. Sunt perfecte pentru o gustare rapidă sau ca desert. Rețeta tradițională necesită unt și miere, dar cu câteva modificări simple, puteți face o versiune vegană delicioasă, la fel de gustoasă.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course Dessert
Cuisine British
Servings 15 porții

Ingredients
  

  • 375 grame ovăz (îl prefer pe cel de la Lidl, este foarte fin)
  • 350 grame unt vegan
  • 170 grame zahăr brun
  • 75 grame faină albă
  • 2 linguri generoase sirop auriu (am folosit marca Lyles Golden Syrup, însă poate fi înlocuit cu siropul de arțar)
  • 1 linguriță esență de vanilie

Instructions
 

  • Preîncălziți cuptorul la 180 C.
  • Puneți untul, siropul auriu, zahărul, esența de vanilie într-o cratiță mare. Aduceți la fiert și amestecați, lăsând untul să se topească. Când amestecul este omogen, luam de pe foc și adăugăm faină și ovăzul. Se amestecă, apoi se întinde într-o tavă de 25x35 cm.
    Flapjack in tava
  • Se coace la cuptor pentru 25-30 de minute. Tăiați în pătrate cât sunt încă calde. Scoateți-le din tavă cu grijă cât sunt încă puțin calde și lăsați-le să se răcescă pe un grătar.

Notes

  • Flapjacks cu:
    • fructe - 100 grame de stafide sau curmale tocate;
    • banane - o banană piure adăugată în ingredientele lichide
    • semințe - 75 grame semințe (dovleac, susan)
    • ghimbir - 75 grame ghimbir confiat tocat fin
Keyword baton, cereale, flapjacks, ovaz, vegan