Înghețată de banane și busuioc
Bucură-te de prospețimea verii cu o experiență gustativă unică: înghețată de banane și busuioc. Delicatețea cremoasă a bananelor se îmbină în mod surprinzător cu aroma proaspătă a busuiocului, oferind o senzație răcoritoare și savuroasă în fiecare lingură.
Prep Time 15 minutes mins
Total Time 15 minutes mins
Course Dessert
Cuisine Romanian
- 3 banane coapte (congelate în prealabil)
- 1 lămâie (fără coajă)
- 1/2 coajă de lămâie rasă
- 240 ml lapte vegetal (soia, ovăz, mei, migdale)
- 2 linguri sirop de agave sau arțar (sau alt îndulcitor după preferintă)
- 8-10 frunze de busuioc (sau mai multe dacă doriți)
Dacă nu ai deja banane congelate, taie-le în bucăți și pune-le într-o pungă de plastic sigilată în congelator pentru cel puțin 3 ore sau peste noapte.
Într-un blender (nu folosiți food processor / robot de bucătărie) puternic, adăugați bananele congelate, laptele de migdale, lămâia, coaja de lămâie, frunzele de busuioc și îndulcitorul.
Mixează toate ingredientele la viteză mare până obții o compoziție cremoasă și omogenă. Poate fi necesar să oprești blenderul și să amesteci ingredientele în jurul lamelor pentru a asigura o textură uniformă.
Gustă compoziția și ajustează îndulcitorul sau busuiocul, dacă este necesar, pentru a obține gustul dorit.
După mixare, poți servi imediat pentru o textură mai moale sau o poți pune într-un recipient și lăsa în congelator pentru 2-3 ore pentru a se întări puțin.
Servește înghețata de banane și busuioc cu frunze de busuioc proaspăt pentru o prezentare frumoasă.
- Am folosit Siropul Secret de la Green Sugar.
- Vă sugerez să optați pentru utilizarea unui blender, nu a unui robot de bucătărie. Textura rezultată este distinctă atunci când folosiți blenderul.
Keyword banane, busuioc, inghetatat, lamaie, lapte vegan, salata vegana