Orecchiette cu leurdă și spanac, îmbină aromele delicate ale spanacului proaspăt cu gustul puternic și aromatic al leurdei. Această rețetă simplă, dar plină de savoare, îmbină orecchiettele, niște paste mici în formă de ureche, cu frunzele verzi bogate în nutrienți ale spanacului și gustul subtil de usturoi al leurdăi.Rezultatul final este o combinație perfect echilibrată de texturi și arome: pastele moi și ușor gumate se unesc cu frunzele moi și bogate în nutrienți ale spanacului și cu gustul subtil, dar puternic, al leurdăi. Acest preparat simplu, dar sofisticat, este perfect pentru o cină în familie sau pentru a impresiona la o cină specială.
Primul pas este să puneți caju-ul într-un castron și acoperiți cu apă clocotită. Se lasă deoparte cel puțin o oră.
Se încinge o tigaie mică la foc mediu și se adaugă uleiul de măsline și coaja de lămâie. Se adaugă semințele de pin și se gătesc timp de 3-4 minute până devin aurii. Se amestecă boiaua de ardei, fulgii de chili și sarea. Se lasă deoparte.
Se adaugă uleiul de măsline în tigaie împreună cu leurda și zeama de lămâie. Se gătește 1 minut până se înmoaie, apoi se transferă într-un blender. Se scurge caju-ul și se adaugă în blender împreună cu restul ingredientelor pentru sos. Se amestecă până când compoziția devine omogenă.
Tăiați dovlecelul în felii subțiri. Încingeți uleiul de măsline și adăugați dovleceii. Gătiți până când aceștia se înmoaie.
Adăugați apă într-o cratiță mare și puneți-o la fiert. Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Odată ce sunt fierte, scurgeți pastele, dar păstrați o parte din apa de fiert pentru a o amesteca mai târziu, dacă este necesar.
Adăugați pastele în tigaia cu dovleac, împreună cu caperele. Turnați sosul și amestecați totul pentru a acoperi.
Serviți cu brânză feta mărunțită și toppingul de semințe de pin presărate deasupra. Poftă bună!