Go Back
Orecchiette cu leurda si spanac

Orecchiette cu leurdă și spanac

Orecchiette cu leurdă și spanac, îmbină aromele delicate ale spanacului proaspăt cu gustul puternic și aromatic al leurdei. Această rețetă simplă, dar plină de savoare, îmbină orecchiettele, niște paste mici în formă de ureche, cu frunzele verzi bogate în nutrienți ale spanacului și gustul subtil de usturoi al leurdăi.
Rezultatul final este o combinație perfect echilibrată de texturi și arome: pastele moi și ușor gumate se unesc cu frunzele moi și bogate în nutrienți ale spanacului și cu gustul subtil, dar puternic, al leurdăi. Acest preparat simplu, dar sofisticat, este perfect pentru o cină în familie sau pentru a impresiona la o cină specială.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Timp pentru hidratare 1 hour
Total Time 1 hour 40 minutes
Course Main Course
Cuisine Italian
Servings 2 persoane

Ingredients
  

Pentru topping

  • 25 grame semințe de pin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 1 linguriță boia afumată
  • 1/2 linguriță fulgi chili
  • sare

Pentru sosul de leurdă

  • 40 grame leurdă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură suc proaspăt de lămâie
  • 50 grame caju (hidratat o oră în apă fierbinte)
  • 175 ml lapte de soia neîndulcit
  • 50 grame spanac
  • 1 1/2 linguri drojdie inactivă
  • 1 lingură zataar
  • 1 linguriță sare (sau după gust)

Pentru paste

  • 180 grame orecchiette
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 1 zucchini
  • 1 lingură capere
  • 100 grame velemea sau greek white (feta vegană)

Instructions
 

  • Primul pas este să puneți caju-ul într-un castron și acoperiți cu apă clocotită. Se lasă deoparte cel puțin o oră.
  • Se încinge o tigaie mică la foc mediu și se adaugă uleiul de măsline și coaja de lămâie. Se adaugă semințele de pin și se gătesc timp de 3-4 minute până devin aurii. Se amestecă boiaua de ardei, fulgii de chili și sarea. Se lasă deoparte.
  • Se adaugă uleiul de măsline în tigaie împreună cu leurda și zeama de lămâie. Se gătește 1 minut până se înmoaie, apoi se transferă într-un blender. Se scurge caju-ul și se adaugă în blender împreună cu restul ingredientelor pentru sos. Se amestecă până când compoziția devine omogenă.
    ORECCHIETTE CU LEURDĂ ȘI SPANAC la reteta
  • Tăiați dovlecelul în felii subțiri. Încingeți uleiul de măsline și adăugați dovleceii. Gătiți până când aceștia se înmoaie.
    ORECCHIETTE CU LEURDĂ ȘI SPANAC la reteta
  • Adăugați apă într-o cratiță mare și puneți-o la fiert. Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Odată ce sunt fierte, scurgeți pastele, dar păstrați o parte din apa de fiert pentru a o amesteca mai târziu, dacă este necesar.
  • Adăugați pastele în tigaia cu dovleac, împreună cu caperele. Turnați sosul și amestecați totul pentru a acoperi.
    ORECCHIETTE CU LEURDĂ ȘI SPANAC la reteta
  • Serviți cu brânză feta mărunțită și toppingul de semințe de pin presărate deasupra. Poftă bună!
Keyword lapte vegan, leurda, orecchiette, paste, spanac