Orez cu turmeric și șnițel de soia
În bucătăria modernă, gătitul vegan a devenit din ce în ce mai popular, fiind o opțiune sănătoasă și gustoasă pentru mulți oameni. Una dintre rețetele care atrage atenția și îmbină savoarea cu beneficiile nutriționale este orezul cu turmeric și șnițel de soia. Această combinație simplă, dar delicioasă, oferă o experiență culinară plină de arome și texturi.
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 45 minutes mins
Course Main Course
Cuisine Austrian, Middle East
Șnițel de soia - timp de preparare 45 minute
- 1 pungă bucăți de soia
- 1 cub knorr de legume
Compoziție pentru înlocuirea ouălor
- 40 gr făină de năut
- 80 ml apă
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță sos iute/ Sriracha (opțional, însă dacă adăugați nu vor face șnițelele picante)
Compozție pesmet
- 30 gr pesmet
- 20 gr pesmet panko
- 2 linguri susan alb sau negru
- 1 lingură ierburi aromatice
Orez cu turmeric - timp de preparare 20 minute
- 1 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă albă
- 4 căței usturoi
- 370 grame orez basmati
- 750 ml supă de legume
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper
- pătrunjel
Șnițele de soia
Într-o tigaie sau oală mare, încălziți apă până la fierbere și adăugați feliile de soia, împreună cu un cub knorr de legume. Lăsați-le să fiarbă până devin moi (aproximativ 30 minute), apoi scurgeți-le și stoarceți ușor apa din ele folosind o lingură.
Într-un castron, combinați ingredientele pentru a înlocui oul, ajustând consistența pentru a obține o textură similară celei a oului, adăugând mai multă apă sau făină dacă este necesar.
În alt castron, amestecați ingredientele uscate.
Treceți fiecare felie de soia mai întâi prin amestecul de înlocuitor de ou, apoi prin pesmet.
Încingeți o tigaie mare cu ulei suficient pentru a acoperi baza, la foc mediu spre mare. Adăugați feliile de soia pane și prăjiți-le până devin aurii și crocante pe ambele părți. Întoarceți-le pentru a se prăji uniform.
Odată ce sunt aurii și crocante, sunt gata de servit!
Orez cu turmeric
Adăugați uleiul de măsline într-o oală la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți timp de aproximativ 1-2 minute sau până când acestea devin aromate.
Se adaugă pudra de turmeric și se amestecă pentru a o încorpora
Adăugați orezul și amestecați bine până când fiecare bob este uniform acoperit și ușor prăjit.
Turnați supa de legume și adăugați sarea și piperul. Amestecați bine și aduceți la fierbere. Acoperiți oala, reduceți focul la minim și fierbeți timp de 15 minute.
După ce ați dat focul mai încet, lăsați orezul să se odihnească timp de aproximativ 5 minute înainte de a-l flufia cu o furculiță.
Keyword lapte de soia, orez, snitel, turmeric