Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați roșiile cubulețe în tigaie și gătiți-le la foc mediu timp de aproximativ 9-11 minute, până când se înmoaie și eliberează sucul.
Fierbeți pastele într-o oală mare cu apă sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin al dente.
La jumătate timpului adăugați usturoiul tocat, sare și piper după gust în sosul de roșii.
Dacă doriți ca felul de mâncare să fie puțin picant, acum este momentul să adăugați fulgii de ardei iute.
Acum, adăugați frunzele de busuioc în tigaie și amestecați totul bine. Lăsați sosul să mai fiarbă încă 1 minut pentru a se combina aromele.
Adăugați pastele fierte în tigaie cu sosul de roșii și busuioc și amestecați bine, asigurându-vă că pastele sunt acoperite uniform cu sosul aromat.
Continuați să amestecați penne cu sosul pe foc mic timp de încă 1 minut.
Înainte de a servi, presărați generos drojdia inactivă peste penne, adăugând un plus de savoare delicioasei rețete.