Go Back
risotto cu lamaie si spanac

Risotto cu lămâie și spanac

Risotto cremos cu lămâie proaspătă și spanac verde, o combinație perfectă de arome răcoritoare și bogate! O masă sănătoasă, ușor de preparat, care aduce un echilibru între gustul delicat al orezului și prospețimea legumelor. Ideal pentru o cină rapidă și savuroasă!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course Main Course
Cuisine Italian
Servings 2 persoane

Ingredients
  

  • 160 grame orez Carnaroli (sau alt orez risotto)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă galbenă
  • 200 ml vin alb sec
  • 500 ml supă vegetală
  • 1 lămâie bio netratată (din care veți folosi o lingură de suc de lămâie si coajă rasă) + coajă tăiată julien pentru decor
  • Răziți 2/3 din coajă și tăiați restul în fâșii julienne foarte subțiri.
  • 30 grame unt vegetal
  • 30 grame fulgi de drojdie inactivă

Instructions
 

  • Spălați și uscați bine lămâia. Răziți 2/3 din coajă și tăiați restul în fâșii julienne foarte subțiri.
  • Ceapa se călește ușor în 2 linguri de ulei de măsline, apoi se stinge cu 2 linguri de vin alb sec pentru un plus de aromă.
  • După 5 minute, încorporați orezul și sotați-l la foc mare timp de 1-2 minute, amestecând constant.
  • Se adaugă tot vinul, se reduce intensitatea focului și se lasă să se evapore complet. Apoi, se toarnă un polonic de supă vegetală fierbinte și se începe gătirea risotto-ului, amestecând frecvent. Ajustați focul astfel încât preparatul să fiarbă ușor, constant.
  • Când supa a fost complet absorbită, adăugați treptat încă puțină și continuați în același mod — doar după ce lichidul anterior s-a evaporat.
  • După aproximativ 10 minute, încorporați sucul de lămâie și jumătate din coaja rasă, apoi continuați gătirea risotto-ului.
  • La două minute după ce ați adăugat lămâia, încorporați și spanacul.
  • Verificăm și dacă risotto-ul are suficientă sare. Când este încă al dente, stingem focul, adăugăm untul și fulgii de drojdie inactivă. Amestecăm până se topesc, apoi acoperim și lăsăm să stea 3 minute la abur
  • Acum, verificați dacă risottoul este moale și cremos, adăugând puțină supă, dacă este nevoie. Serviți, ideal pe farfurii încălzite, garnisind cu coaja rasă rămasă și coaja tăiată în fâșii subțiri. Adăugați piper, după gust.
Keyword drojdie inactiva, lamaie, risotto, spanac, vin alb