Spălați și uscați bine lămâia. Răziți 2/3 din coajă și tăiați restul în fâșii julienne foarte subțiri.
Ceapa se călește ușor în 2 linguri de ulei de măsline, apoi se stinge cu 2 linguri de vin alb sec pentru un plus de aromă.
După 5 minute, încorporați orezul și sotați-l la foc mare timp de 1-2 minute, amestecând constant.
Se adaugă tot vinul, se reduce intensitatea focului și se lasă să se evapore complet. Apoi, se toarnă un polonic de supă vegetală fierbinte și se începe gătirea risotto-ului, amestecând frecvent. Ajustați focul astfel încât preparatul să fiarbă ușor, constant.
Când supa a fost complet absorbită, adăugați treptat încă puțină și continuați în același mod — doar după ce lichidul anterior s-a evaporat.
După aproximativ 10 minute, încorporați sucul de lămâie și jumătate din coaja rasă, apoi continuați gătirea risotto-ului.
La două minute după ce ați adăugat lămâia, încorporați și spanacul.
Verificăm și dacă risotto-ul are suficientă sare. Când este încă al dente, stingem focul, adăugăm untul și fulgii de drojdie inactivă. Amestecăm până se topesc, apoi acoperim și lăsăm să stea 3 minute la abur
Acum, verificați dacă risottoul este moale și cremos, adăugând puțină supă, dacă este nevoie. Serviți, ideal pe farfurii încălzite, garnisind cu coaja rasă rămasă și coaja tăiată în fâșii subțiri. Adăugați piper, după gust.