Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
Într-un vas de gătit sigur pentru cuptor, așezați dovleacul, bucățile de tofu afumat în mijloc și bulbul de usturoi (cu partea tăiată în jos). Coaceți, acoperit cu folie de aluminiu, timp de 45 de minute până la 1 oră.
După ce scoateți vasul din cuptor, transferați cu atenție conținutul usturoiului prăjit într-o oală. Adăugați supa de legume, dovleacul și unbloc și jumătate din cele două blocuri de tofu (păstrând jumătate pentru a fi folosită mai târziu, dacă doriți). *Dacă nu intenționați să pregătiți "plăcințele" de tofu, pentru această rețetă este necesar doar un bloc și jumătate de tofu, adică 270 grame. Dacă utilizați frunze de salvie proaspete, adăugați-le de asemenea.
Amestecați ingredientele folosind un blender vertical pentru a obține un piure omogen și cremos.
Gustați și ajustați gustul, adăugând mai multă sare, dacă este necesar.
Acum este momentul să radeți jumătatea de tofu, să creați forme și să le lăsați la cuptor pe modul grill pentru maxim 5 minute. Presărați sare, puțin praf de usturoi și ulei de măsline deasupra pentru un plus de gust și arome.
Serviți supa alături de "plăcintele" de tofu, piper proaspăt măcinat și un strop de ulei de măsline sau cu crutoane clasice, pentru o experiență culinară delicioasă și reconfortantă.