Supa cremă irlandeză de morcovi și coriandru este o rețetă vegană delicioasă și consistentă, perfectă pentru cei care caută o masă hrănitoare. Această supă nu este doar delicioasă, dar este și plină de nutrienți. Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamina A, care este esențială pentru menținerea vederii și a pielii sănătoase. Coriandru este bogat în antioxidanți și are proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea inflamației din organism.
Tăiați rondele morcovii si prazul. Se încălzește untul într-o cratiță mare. Adăugați legumele, acoperiți tigaia și gătiți la foc mic spre mediu timp de 5-10 minute sau până când legumele încep să se înmoaie.
Se adaugă coriandru și faina și se lasă la foc mediu 1 min, amestecând continuu.
Adăugați supa de legume și aduceți la fierbere, amestecând. Se condimentează, se reduce focul, se acoperă și se fierbe timp de 20 de minute sau până când toate ingredientele sunt destul de fragede.
Se lasă supa să se răcească puțin, apoi se face cremă cu un blender vertical sau robot de bucătărie.
Verificăți dacă mai este nevoie să adăugați sare sau piper. Se servește ornată cu smântână vegană și crutoane proaspete făcute în casă.
Notes
Această supă cremă irlandeză de morcovi și coriandru se va păstra la frigider până la o săptămână.
Keyword corinadru, irish, morcovi, praz, supa crema