Go Back
tagliatelle cu sfecla

Tagliatelle cu sfeclă

Tagliatellele cu sfeclă reprezintă o combinație încântătoare între textura fină și pătrunzătoare a pastelor lungi și dulceața naturală a sfeclii. Această rețetă inedită încântă papilele gustative cu arome bogate și o paletă vibrantă de culori.
Savurați această combinație încântătoare și aduceți un strop de originalitate în farfuria dvs., căutând echilibrul perfect între gust, aspect și nutriție.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Course Main Course
Cuisine Italian
Servings 3 porții

Ingredients
  

  • 250 grame tagliatelle fără ou
  • 500 grame sfeclă fiartă (eu am folosit sfeclă prefiartă din comerț)
  • 3-4 căței usturoi (sau după gust)
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri ulei măsline
  • sare, piper
  • 200 grame feta vegană (eu am folosit brânză vegană Feta Verdino)
  • pătrunjel tocat (opțional)

Instructions
 

  • Totul este foarte simplu la această rețetă!
  • Pregătiți tagliatellele sau pastele preferate conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • În timp ce pastele sunt la fiert, pregatim sosul de sfeclă.
  • Adăugăm într-un blender sfecla, usturoiul, ardeiul iute și uleiul de măsline. La nevoie se adaugă 100 ml de apă caldă din oala cu paste.
  • Când pastele sunt fierte "al dente" (adica gata, dar înca ușor ferme la mestecat), scurgeți-le și adăugați-le înapoi în oală.
  • Adăugați sosul de sfeclă, sare și Voila, cina voastră este gata.
  • Se împart pastele în porții egale și se adaugă feta vegană, pătrunjel și piper deasupra.
  • Poftă bună!
Keyword ardei iute, pasta, sfecla, tagliatelle, usturoi